Monday, September 28, 2009

Amantul

Nu a avut răbdare şi a venit să mă vadă pe la ultima pereche chiar la universitate. Nu eram surprinsă, căci o mai făcuse şi anterior...spune că-i sunt dragă luni. Mie însă nu-mi prea place să fiu văzută cu dînsul în public, mă rog chestii de reputaţie...şi-l rog frumos şi dulce ca o femeie vicleană ce sunt să mă aştepte în hol...că am lecţie importantă. Nah, nu ai cui îi spune! S-a aşezat chiar lîngă mine şi mă tot giugiulea pe la ochi...mă înmuiasem pînă-n vîrful unghiilor...şi stăteam aşa buimacă la lecţie, cu-n ochi la profesor şi cu doi la dînsul. A trecut şi ultima lecţie..finalmente! Că intram în pămînt de ruşine şi dragoste(*).

- Ai venit prea devreme, ştii, da?
- Da, ştii că o fac luni...eşti mult mai atrăgătoare cînd încerci să mă respingi. Iar luni o faci cu atîta înverşunare de dimineaţă.
- Ne vedem doar seara şi punctum! Şi cît mai rar!


Am mers la mine, ca întotdeauna. El nu e prea romantic şi am renunţat la cină. Am aruncat nişte resturi ale zilei de ieri în microunde şi ne-am prăbuşit ca doi zmei pe canapea cu cîte-o cană aburindă de ceai...şi ciocolată, şi blog.

Îi acord foarte puţină atenţie lui, şi recunosc, îmi vine foarte greu, dar trebuie să-l zădăr şi atunci pornesc ştirile...nu mă pot concentra suficient, un film- nu am puteri, o carte - nu am prospeţime în ochi. Privesc ceasul, apoi blogul. Apoi ceasul. Ora 1 noaptea. Întind ochii spre pătucul meu...el e acolo, doarme dus...doarme dulce. Acum cred că aş putea să-l mîngîi, şi mă apropii încet de patul cald şi moale...adorm ca un înger în braţele lui, amantului meu de luni- OBOSEALA...

Şi voi aţi crezut că oboseala e ea, da? Nu şi atunci cînd cînd îţi face curte o seară-ntreagă...gîndindu-se doar la pat...

gata..mă ispiteşte rău de tot. Noapte buna.

16 comments:

  1. Cam bagaret amantul tau, Irinus... Nu i-ar strica niste lectii de psihologie in cuplu. :)

    ReplyDelete
  2. @ star77,

    noo, eu îi ştiu leacul: mai mult somn, mai puţin blog, şi fără luni, care e pe de-a dreptul masochistă.

    ReplyDelete
  3. o oboseală
    două oboseli........

    straniu amanT ai tu, irino!... :-)

    şi... din câte ştiu... posezi un amant când eşti căsătorită deja! Interesant cu cine?! Cu mr blogi, mr laptop, mr book :-D

    În fine, povestioara mi-a amintit de sms-urile alea de glumă, cu gripa, cu troleibusul etc... şi mă aşteptam la un final ca acesta - în sensul că ştiam că sunt jucat pe degete.

    S-a primit ceva hazliu.

    ReplyDelete
  4. azi cînd eram cu mintea limpede, mi s-a părut foarte ciudat postul, chiar eram obosită ieri cînd l-am scris..dar ştii o oboseală din cea plăcută, cînd simţi că a trecut o zi plină..îmi astfel de oboseli, dar cît mai rar şi doar spre seară..

    ReplyDelete
  5. Foarte stranie mi s-a parut relatia.

    Mister elucidat, bine ca am citit pina la urma. :-)

    ReplyDelete
  6. @Ymeur,

    sau poate Zmeur :), da..am multe relaţii stranii din astea, dar vezi că nici fără ele nu pot. Mă bucur că ai intrat, sper să vii prin ospeţe.

    ReplyDelete
  7. Interesant blog ai, Irina. Ma bucur ca am dat de el. Am sa trec mai des.

    ReplyDelete
  8. @ Natachapavalachi,

    Mulţumesc, Natalia. Te-am vizitat şi eu..o adevărată "casă" de blog ai tu. Şi cînţi foarte frumos.

    :)

    ReplyDelete
  9. Vreau si eu asa amant...numai sa vina vineri si sa plece duminica.:)

    ReplyDelete
  10. @ Sunshine,

    salut! Bine îmi pare să te găsesc aici. Am văzut şi blogul tău, acuşi îl cutreier un pic ;)

    ref. post: ador oboselile pe care le realizez şi simt abia la capăt de zi cînd fericită îmi dau seamă că am făcut multe :).

    ReplyDelete
  11. Un amant de luni scurteaza frumos saptamana. :)

    Formula seducerii universale :)
    "...eşti mult mai atrăgătoare cînd încerci să mă respingi."

    P.S. Eu-s is soacra mica, dar m-am prapadit in conturi :roll:

    ReplyDelete
  12. @ Soacra Mică,

    cred că am fost banală la faza "...eşti mult mai atrăgătoare cînd încerci să mă respingi."..dar nici oboseala mea nu e mai originală..(şi foarte bine :))

    ReplyDelete
  13. ehe, Irina, eu abia acum am dat peste postul asta al tau, foarte frumos scris. Uite amantul asta al tau trece si pe la mine, mai exact a venit la inceputul verii si a uitat sa plece...

    ReplyDelete
  14. @ Iulia Sîrghi,

    eeeee - dă-l afară! Găseşteţi altul cu numele "Concediu", "Pauză"..ceva

    >:D<

    ReplyDelete
  15. Nice, m-a trezit un pic articolul ca eram shi eu ceva obosit. Thx

    ReplyDelete