Thursday, August 5, 2010

The Lost Symbol by Dan Brown


La eticheta " Cărţi citite" - o singură carte pînă acum. Ruşinos, nu? Ei, bine..zic nu pentru a-mi camufla ruşinea, da chiar nu le-am menţionat pe toate pe blog...pe toate una..am mai citit una, dar într-o perioadă neprielinică bloggeritului..şi a rămas "Maitreyi" fără urmă pe pagina mea.

Cînd eram mai mică îmi inventasem un caieţel, şi acum îl mai am prin vreun pod în vreun oraş, în care scriam toate cărţile citite şi le notam...era plăcut. Îl voi regăsi, dar pînă atunci mă împart şi cu voi.

Pe Dan Brown l-am citit pe tot. Eh, m-aş lauda cu acest tot, dar nu a scris decît vreo 5 cărţi pînă acum. Toate în acelaşi stil - cărţi ce au personajul principal pe Robert Langdon - profesor de simbologie - de o acuitate intelectuală rarisimă. Toate aventuri ce se înlănţuiesc în jurul misterelor despre masoni, religie, istorie şi picuri de idilă..de obicei, este şi un personaj feminin excepţional.

Ultimul roman - Simbolul Pierdut - nu face excepţie, dar abordează alte " simboluri". O continuă căutare a unui cuvînt - un singur cuvînt atotputernic - magic. Nu vi-l zic.

Sunt idei foarte interesante...ce au la bază cercetări ştiinţifice reale. Pe care le poti precăuta mai în profunzime în afara romanului...forţa gîndului, masa gîndului, masa sufletului...

Lectură plăcută celor pw care am reuşit să-i intrig Cred că o am pe undeva şi în format electronic dacă e cineva interesat.


4 comments:

  1. Eu am castigat cartea la un concurs stradal din Kiev... insa nu am citit-o. de ce? e greu de descifrat ucraineana. :D poate citesc si eu, anume pt ca m-ai intrigat tu. :) multumesc,Irina!

    P.S. din pacate demult nu am fost pe blogul tau (nici pe-am meu nu intru prea des de altfel) :) Ca sa ma revansez intr-un fel, ma gandeam sa ne vedem zilele astea. Poate chiar azi, la unul din evenimentele anuntate - nivel E-zer0 sau la proiectia de film organizata de Oberliht. Ei, ce zici? Mi-ar face placere sa te cunosc. :)

    ReplyDelete
  2. stai ca eu m-am emotionat :) Desigur, cu cea mai mare placere! irinadct@gmail.com - asta sunt eu. Imi scrii detalii, eu sunt in mare parte libera.

    Referitor, la carte, ce fel de concurs stradal? Suna interesant :). Eu o am si hirtie cartea, in engleza, daca vrei - pina la sfirsitul verei e a ta.

    Mi-a parut foarte bine sa te revad. Astept email ;)

    ReplyDelete
  3. Iti scriu chiar acu e-mail. :) Cartea... eh! :D Era o campanie de promovare a lui Dan Brown. Trebuia sa treci printr-un labirint, sa raspunzi la niste intrebari si daca reuseai, primeai o cheie. Norocul meu a fost potrivirea cheii cu lacatul ce ascundea cartea mea.:)
    Iti multumesc mult si tie! Atit pt ca te-ai emotionat, cat si pt oferta d imprumut a cartii. :)

    ReplyDelete