Sunday, October 21, 2012

Despre femeile îmbrăcate obscen

De curînd am început "Nunta în cer" de Mircea Eliade...şi o citesc foarte lent..Dacă citesc cartea lent înseamnă că e gustoasă şi recitesc fragmente, scrijelesc gînduri, le absorb, apoi iar revin la ele pentru a mă convinge că simt la fel de aprig emoţia din ajun.

Fărîme..

N-am urmărit-o cu ochiul ca s-o măsor: nu privesc niciodată în felul ăsta o femeie. O privesc însă întotdeauna cu multă bunăvoinţă şi aştept să văd ce vrea sau ce are ea să îmi arate. Nu suntem noi de vină dacă ele cele mai multe dintre femei ne arată, cu insistenţă, ceea ce e obscen sau inert, sau caduc în corpurile lor. Pe o femeie care îşi subliniază contururile obscene nu o poţi privi altfel decît obscen. Obiectul ne indică, de cele mai multe ori, cum trebuie el privit sau judecat. Un bărbat care priveşte cu aviditate corpul unei cocote nu poate fi învinuit de indiscreţie. Femeia ne invită întotdeauna s-o privim aşa cum vrea ea...

5 comments:

  1. mie îmi place să scriu fragmente din cărțile pe care le citesc, din cartea asta am cred că cele mai multe fragmente însemnate și subliniate.

    ReplyDelete
  2. superba bucatica asta...

    daca asta e un indiciu la cat de buna e cartea, atunci sigur merita citita ;-)

    in rest, da, logia d-lui Eliade pare sa fie corecta.
    de aia poate nu trebuie de judecat fetele care se imbraca obscen, mai degraba de inteles natura lor :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recomand..chiar e bună, şi e doar perspectiva bărbatului în faţa iubirii..ceea ce mi-a fost curios să aflu. Voi scrie un review despre carte mai tîrziu.

      Delete
  3. "Îmbrăcămintea este dovada unui anume tip de inimă – îmbrăcămintea de curvă arată spre o inima sireată, rece si insensibila, exteriorul este expresia interiorului, exteriorul dovedeste ce există în interior. Curvele se imbraca cu acel gen de îmbrăcăminte care le definesc, care nu ascunde părti ale corpului care ar trebui să fie văzute doar în situatii speciale si într-un cadru specific de către iubit, sot, medic sau soare, piciorul ti-l arati integral sau mai mult decat partial, soarelui, in private space"...citat din Despre curve

    ReplyDelete